Arculatot váltott az OTP Csoport

forrás Prim Online, 2007. január 17. 18:03
Arculatot váltott Magyarország legnagyobb pénzintézete. A hazai, sőt az európai viszonylatban sem mindennapinak mondható arculatváltás több ezer internetes oldalt is érintett.
A SIWWWA tartalomkezelő rendszer már több mint öt éve szolgálja ki az OTP Csoport oldalait. E fél évtized alatt az Active Vision alkalmazása mindig képes volt arra, hogy megfeleljen a pénzintézet és leányvállalatai legmagasabb szakmai és biztonsági elvárásainak.

A bank és csoporttagok oldalainak konszolidációja már a SIWWWA bevezetésekor lezajlott, így 2001-től a teljes tartalom XML-ben van tárolva. Egyszerű implementációs képességeinek köszönhetően a SIWWWA az XML-ben tárolt tartalomból kezdetekben HTML-t, később PHP forrást, végül a tavalytól JAVA(JSP,J2EE) forrást generál. A technológiaváltásból a felhasználók mit sem vettek észre, mert a SIWWWA kezelőfelülete változatlan marad az alkalmazott technológiától függetlenül.

Az OTP Csoport arculatváltásakor ismét megmutatkoztak SIWWWA arculatszabályozási képességei is. Mivel a rendszerben kezelt tartalom teljesen független a megjelenéstől, ezért kizárólag a megjelenítés szintjén kellett a váltással kapcsolatos módosításokat végrehajtani. Így az OTP Csoport monstre arculatváltása a SIWWWA-nak újabb rutinfeladat volt.

A hagyományos tartalomkezelő rendszerekben a tartalom és a megjelenítés általában nincs szigorúan elválasztva egymástól, ezért egy esetleges arculatváltáskor nem lehet központilag megváltoztatni a megjelenést. A hagyományos CMS megoldásoknál általában minden oldalt egyenként át kell szerkeszteni, mivel minden egyes oldal tartalmában benne vannak a régi arculattal kapcsolatos elemek. Több ezer oldal módosítása – például az OTP Csoport esetében – a SIWWWA nélkül hosszú hetekbe került volna.

Az Active Vision kínálta SIWWWA az új arculati elvárásoknak megfelelő szabályozást központilag tartatja be. A SIWWWA felhasználó többlet időráfordítás nélkül tud olyan dokumentumokat készíteni, amelyek már a következő pillanattól megfelelnek az új OTP banki és csoporttagi arculatnak. A SIWWWA már több nagy magyar cég megújulásakor bizonyította be képességeit. Ennek egyik bizonyítéka a Matáv - Magyar Telekom arculatváltás volt. A telekommunikációs nagyvállalat intranete új arculatot kapott, amely együttesen több tízezer oldalt érintett.