A világ legnagyobb teljesítményű DVD-re rögzítő videokamerája

forrás Prim Online, 2007. január 17. 19:05
A Canon bejelentette, hogy a DVD-re rögzítő videokamerák szegmensében új csúcsmodellel jelenik meg a piacon. Az 5,39 megapixeles DC50 jelenleg a világ legnagyobb teljesítményű kamerája ebben a kategóriában, megtalálható benne a Canon HD termékei számára kifejlesztett DIGIC DV II képfeldolgozó processzor, valamint az optikai képstabilizátor (IS) is.
A DC50 főbb jellemzői:

-    5,39 megapixeles CCD, RGB primer színszűrő, közvetlen rögzítés DVD (-R/-RW/-R DL) lemezekre
-    10-szeres optikai zoom objektív, optikai képstabilizátor
-    DIGIC DV II képfeldolgozó processzor a kiváló képminőségért és a jó minőségű fényképek készítéséért
-    Hosszabb felvételi idők, kétrétegű lemezek támogatása, alacsony áramfogyasztás
-    Egyszerű egykezes kezelés, „Gyorsindítás” funkció

5,39 megapixeles CCD

A DC50 a világ első 5 megapixeles, DVD-re rögzítő videokamerája.
Az 5,39 megapixeles CCD képérzékelővel épített modell a valóban kiváló felbontású videókat közvetlenül DVD-re rögzíti, az RGB Primer színszűrő pedig a tökéletes színvisszaadást, az élénk színeket biztosítja.
A kamera 16:9 méretű széles formátumban rögzíti a felvételeket. A 2,7” LCD és a 0,27” színes, elektronikus kereső széles formátumban is lehetővé teszi a videó megtekintését mind a felvétel, mind a lejátszás során.

10-szeres optikai zoom – Super Range képstabilizátorral

A DC50 10-szeres optikai zoom objektívje az ND szűrővel és a Super Range optikai képstabilizátorral szintén a Canon egyedülálló megoldása – elsőként a HV10 kamerában találkozhattunk ezekkel az újításokkal.
A Super Range képstabilizátort a Canon először a második generációs kamerákban alkalmazta. Képes a nagy és kis frekvenciájú rezgések érzékelésére is (mint például a felhasználó légzéséből adódó testrezgések) ennek eredményeképpen sokkal hatékonyabban kompenzálja a kamera bemozdulásait.

DIGIC DV II processzor és digitális fényképezés

Az 5,39 megapixeles képérzékelővel kiváló minőségű fényképek is készíthetők, amelyek MiniSD memóriakártyákon is rögzíthetők.
A DIGIC DV II processzor dolgozza fel a képérzékelőtől kapott hatalmas mennyiségű képadatot. A fejlett képzaj-szűrési technológiával a felvételek tisztábbak és élesebbek, a videók és a fényképek is élénk színekben pompáznak. Az osztott utas feldolgozásnak köszönhetően fényképeket videó rögzítése közben is készíthetünk – nincs szükség a felvételi mód váltására, vagy a videofelvétel megszakítására. A kamera kompatibilis a PictBridge nyomtatókkal, így a képek közvetlenül kinyomtathatók.

Hosszabb rögzítési idő

A kamera támogatja a nagykapacitású kétrétegű (Dual Layer) adathordozókat (DVD-R DL), így akár 108 perces anyagot is rögzíthetünk egy lemezre, amit nagyban segít, hogy a készülékhez megnövelt teljesítményű akkumulátor is beszerezhető. (A nagykapacitású akkumulátor (BP-214) külön vásárolható meg).
Gyorsindítás

A modern, ívelt formatervezés elegáns megjelenést kölcsönöz, emellett kényelmes használatot biztosít, a könnyen használható menürendszer egyik különlegessége a „Gyors indítás” funkció.
A videokameráknak a bekapcsolás után általában néhány másodpercre szükségük van ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A „Gyorsindítás” gomb segítségével azonban a Canon új videokamerái szinte azonnal felvétel módba kapcsolhatók. A különálló „Gyorsindítás” gombbal először „Készenléti mód”-ba kapcsolhatjuk a kamerát – ezzel energiát takaríthatunk meg – majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt felvételre készen áll. E funkciónak köszönhetően rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccs esetén a győztes gól.