Az Adobe kiadja a Flash Player 9 Linux változatát

forrás Prim Online, 2007. január 17. 20:29
Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe Flash Player 9 Linux változatát, amellyel nyílt forrású Linux operációs rendszereken lehet Flash tartalmat és alkalmazásokat futtatni. Az Adobe Flash Player 9 egységes platformfüggetlenséget biztosít, és a fejlesztők és felhasználók eddigi legszélesebb táborára terjeszti ki a szolgáltatásait. Emellett az ingyenes Adobe FlexŽ 2 szoftverfejlesztő-készlet (SDK), az Adobe Flash Player 9 és az ingyenes Flex Data Services 2 segítségével a Linux fejlesztők sokoldalú internetes alkalmazásokat (RIA) készíthetnek, tesztelhetnek és telepíthetnek Linux platformon.
Új képességeivel, így például a hatékony memóriahasználattal, speciális grafikai, videós és szöveges jellemzőivel, illetve az akár tízszer gyorsabb szkriptteljesítményt is megengedő ActionScript virtuális géppel (AVM2) az Adobe Flash Player 9 Linux változata nagyot dob a felhasználói élményen. Az Adobe az AVM2 forráskódját nemrég felajánlotta a Mozilla Foundation számára, amely a Tamarin, egy több platformon is használható, sokoldalú webalkalmazások készítését szolgáló szabványos projekt gazdája. A Tamarin forráskódja a nyílt forrású verziókövető és csoportmunka rendszeren, a CVS-en keresztül érhető el a Mozilla honlapján a következő címen: http://www.mozilla.org/projects/tamarin/.

Máris elérhető

Az Adobe Flash Player 9 Linux változata ingyenesen azonnal letölthető az alábbi címen: http://www.adobe.com/go/getflashplayer. Fejlesztők számára a tartalmi hibakereső és az önálló lejátszó letölthető a http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html címen. Az Adobe Flash Player 9 Linux változatát a Novell és a Red Hat által még idén forgalomba hozott Linux operációs rendszerek is tartalmazni fogják.

Az Adobe Flash Player 9 angol és honosított változatban, illetve Linux, Windows és Macintosh platformon is elérhető. Ha az Adobe Flash Player 9 változatáról többet szeretne megtudni, keresse fel az alábbi helyet: http://www.adobe.com/products/flashplayer/. A rendszerkövetelményekért látogasson el a következő címre: www.adobe.com/products/flashplayer/productinfo/systemreqs/.
Ha az ingyenes Adobe Flex 2 SDK-val és a Flex Data Services 2 szoftverrel Linux platformra történő sokoldalú internetes alkalmazások fejlesztéséről többet szeretne megtudni, látogasson el a http://www.adobe.com/products/flex/productinfo/overview/ címre.