Új Canon PowerShot kamerák, magyar menüvel

forrás Prim Online, 2007. január 18. 14:17
A Canon három új modellel – PowerShot A450, PowerShot A460 és PowerShot A550 – bővíti digitális fényképezőgépeinek választékát. Az elsősorban kezdőknek szánt PowerShot A450 és PowerShot A460 a korábban sikeres PowerShot A420 és A430 helyébe lépnek, megtartják az elődök könnyű használhatóságát, ugyanakkor frissített funkciókat is felkínálnak. A 7,1 megapixeles PowerShot A550 az A530 utódja, ám a korábbi modellhez képest több új szolgáltatást is tartalmaz. Mindhárom fényképezőgép kompakt kialakítású, könnyű, és a PowerShot modelleknél megszokott kiváló minőségű fotók készítésére alkalmas.
A digitális fényképezés gyors térhódításával a Canon egyre nagyobb hangsúlyt helyez a könnyed használhatóságra. A három új PowerShot modell fejlesztői is ezt a tulajdonságot helyezték előtérbe, és a termék piaci pozícionálásakor úgy tervezték, hogy a család minden tagja élvezhesse a könnyű felvételkészítés lehetőségét – a gyermekektől a nagyszülőkig bezárólag.

A három új fényképezőgép főbb jellemzői:

PowerShot A460, PowerShot A450
-    5,0 megapixeles felbontás
-    4-szeres optikai zoom (a PowerShot 450 esetén 3,2-szeres)
-    DIGIC II, iSAPS és 5-pontos AiAF
-    Felvételi módok széles skálája
-    2,0”-es LCD monitor
-    Magyar nyelvű menü

PowerShot A550
-    7,1 megapixeles felbontás
-    4-szeres optikai zoom
-    DIGIC II, iSAPS és 9-pontos AiAF
-    Áttervezett módválasztó tárcsa
-    30 kép/mp-es videók rögzítése hanggal
-    2,0”-es LCD monitor, külön Lejátszás gomb
-    Magyar nyelvű menü

Könnyed fényképezés

A három fényképezőgépet a könnyed használhatóság, mint elsődleges tulajdonság figyelembevételével tervezték. A gombokat és egyéb vezérlőelemeket intuitív módon helyezték el úgy, hogy egy pillanat alatt el lehessen őket érni. A bekapcsolható „Négyzetháló” a kép megkomponálásánál segít, míg a nagyméretű 2,0” képátlójú LCD-kijelző lehetővé teszi, hogy az egész család egyszerre tekinthesse meg az elkészült képeket számítógéphez való csatlakozás nélkül. A fényképezőgépekhez AA méretű elemek vagy akkumulátorok használhatók – a Canon NB-3AH akkumulátoraival akár 11 órányi visszajátszás is lehetséges.
A felvételi módok teljes skálája felöleli a legtöbb családi vagy társadalmi eseményt, így a beállításokkal való foglalatoskodás nélkül is készíthetünk kiváló felvételeket. A PowerShot A550 tovább egyszerűsíti a „Különleges téma” módok – például az „Éjszaki pillanatfelvétel” vagy a „Gyerekek és háziállatok” mód – használatát úgy, hogy kihozza őket a menürendszerből közvetlenül a módválasztó tárcsára. A „Saját színek” funkció segítségével közvetlenül a fényképezőgépen alkalmazhatunk képi effektusokat felvétel közben, többek között a „Szépia” és a „Fekete-fehér” hatásokat.
Mindhárom modell képes a VGA minőségű videók rögzítésére, akár 60 perc vagy 1GB hosszig (amelyiket előbb eléri). A videókat és a képeket televízió képernyőjén is meg lehet tekinteni, az AV kimenet segítségével.

Közvetlen nyomtatás

Mindhárom fényképezőgép PictBridge-kompatibilis, így közvetlenül nyomtathatók róluk a képek az arra alkalmas nyomtatókkal. SELPHY CP sorozatú nyomtatóval például igazolványképek és fényképek is kinyomtathatók. A kényelmes „Nyomtatás/Megosztás” gomb lehetővé teszi az egy gombnyomással történő nyomtatást és képfeltöltést a Windows vagy Macintosh platformmal működő számítógépekre.
A fényképezőgép menürendszere már ukrán és román nyelven is megjeleníthető, így a nyelvek száma 25-re nőtt.