Hat új Canon videokamera a hazai piacon

forrás Prim Online, 2007. január 22. 14:05
Hat új videokamerával jelenik meg a Canon a hazai piacon is a közeljövőben.
Az MD111 és az MD101 jelű modellek MiniDV kazettára – a DC210, a DC211, a DC220 és a DC230 pedig DVD-re rögzíti a felvételeket, és mind a hat készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.
A Canon bejelentette az új MiniDV videokamera-család kibővítését. A korábban bemutatott MD110 mellett megjelenő MD111 és MD101 jelű modelleket széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták a fejlesztők, nagy teljesítményű optikai zoommal, valamint külső mikrofonbemenettel rendelkeznek. A készülékek botkormánnyal vezérelhető, a „Könnyű felvételkészítés” funkció pedig a kezdő videósok számára biztosítja a tökéletes felvételek készítését.

Az új modellek főbb jellemzői:

A Canon kibővítette a közvetlenül DVD-re dolgozó videokameráinak választékát: a közeljövőben két új modell jelenik meg a hazai piacon is. A DC210 és DC211 videokamerák nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral rendelkeznek, amelyet még a HD formátumú XL H1 számára fejlesztettek ki a Canon mérnökei.  A kamerák egy kézzel is könnyen kezelhetőek, az új „Gyorsindítás” funkció bekapcsolás után azonnal felvételképes állapotba hozza a készülékeket, a menürendszer kezelésében pedig a kisméretű joystick segít.

A két új kamera főbb jellemzői:


A Canon két, főként kezdőknek szánt modellel is bővítette a közvetlenül DVD-re író videokameráinak választékát. A széles formátumú videókat rögzítő DC230, DC220 modelleket nagy teljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral építették, amelyet még a HD (nagy felbontású) kamerák számára fejlesztett ki a Canon. A felhasználóbarát funkciók között megtaláljuk a „Gyorsindítás” gombot, valamint a joystickkel navigálható intuitív menürendszert. Mindkét kamera felkínálja az állókép-rögzítés lehetőségét is, az elkészült képeket pedig a memóriakártyára is írhatjuk, a DC230-as pedig megapixeles felbontású képérzékelővel is rendelkezik.

A két új kamera főbb jellemzői: