Fogyni lehet a Wii-vel

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 22. 20:04
A Nintendo 2006 végén dobta piacra mozgásérzékelő vezérlővel ellátott új generációs konzolját, a Wii-t, amelynek segítségével állítólag pár hét alatt jókora súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg a felhasználók.
A Nintendo ez idáig több játékgépet értékesített, mint a konkurens Sony, azonban ha elterjed a hír, hogy még fogyni is lehet a konzollal, akkor minden bizonnyal ennél is jobban megugrik a kereslet a Wii iránt.

Több külföldi lap is arról számolt be ugyanis, hogy egy amerikai állampolgár másfél hónap leforgása alatt több mint 4 kilót adott le a konzolnak köszönhetően. Elmondása szerint életvitetlén semmit nem változtatott, csupán napi fél órán keresztül sportjátékokat játszott, közben pedig napról napra karcsúsodott. A férfi blogjában részletesen leírta és képekkel illusztrálta a folyamatot, a YouTube-on  pedig egy a Wii-tulajdonos fogyásával kapcsolatos rövid videót is megtekinthetnek az érdeklődők.

A szóban forgó férfi példájának tükrében megdőlni látszik az az elmélet, miszerint a videójátékok felelősek az elhízásért.