A jövőben MMS-t is fogad a New York-i rendőrség

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 22. 21:04
Michael Bloomberg, New York polgármestere a napokban bejelentette, hogy városuk rendőrsége a jövőben MMS-eket is tud majd fogadni, így a bűntényekről készített mobilfotókat a szemtanúk elküldhetik a 911-es számra.
Természetesen ezen képeket, illetve videókat nem csak MMS-ben lehetne továbbítani a hatóságokhoz, hanem az interneten keresztül is. Ezeket a felvételeket aztán bizonyítékként felhasználhatják a bíróságon az elkövetők ellen, de a rendőrség munkáját is jelentősen megkönnyítenék, mivel a sokszor zavaros telefonos bejelentésektől eltérően a beküldött képek alapján a nyomozók felmérhetik majd a helyzetet. Ugyanígy lehet majd MMS-eket küldeni a 311-es számra is, amelyre a nem feltétlenül azonnali hatósági beavatkozást igénylő, emberéletet nem fenyegető kisebb szabálytalanságokat jelenthetik be az állampolgárok.

A 911-es MMS-rendszer üzembehelyezésével és működésével kapcsolatos további részletet nem közölt a New York-i polgármester, azonban előreláthatólag még az idén beindítja a rendőrség ezt a szolgáltatást.