Axis hálózati kamera nappali és éjszakai funkcióval

Kovács Attila, 2007. január 23. 10:29
Az Axis Communications piacra dobta 2 megapixeles, AXIS 223M jelű hálózati kameráját, amely rendkívüli képélességgel működik nappali és éjszakai alkalmazáskor egyaránt.
A gyártó szerint az AXIS 223M ideális bankok és repülőterek védelmére, valamint város- és forgalomfigyelésre. Az új Axis kamerának négyszer nagyobb felbontása van, mint nagy felbontású analóg társainak. Fő jellemzői: 2.0 megapixeles progresszív letapogatás CCD szenzorral, magas minőségű megapixeles varifokális lencse és fejlett képfeldolgozás annak érdekében, hogy éles, digitális képet továbbítson a mozgó tárgyakról. Továbbá „éjjel/nappali” funkcióval rendelkezik, melyet egy automatikusan vezérelhető IR-szűrővel lehet beállítani. Ez lehetővé teszi, hogy a kamera nagy és kis erősségű fényviszonyok mellett is színes videót, éjszaka pedig IR-érzékeny, fekete-fehér videót készítsen. A kamera további funkciói a következők: videó mozgásérzékelés, ami csökkenti a sávszélesség használatot és a tárolókapacitás-igényeket; kétirányú audiótámogatás, beleértve az audióérzékelő riasztást; Etherneten keresztüli áramellátás (PoE, IEEE 802.3af), amellyel a telepítési költségek csökkenthetők azáltal, hogy szükségtelenné válik külön tápellátást kiépíteni, ugyanakkor könnyen megoldható a rendszer szünetmentesítése is.

Az AXIS 223M hálózatbiztonsági funkciói: támogatja az IEEE802.1X-et, ami lehetővé teszi, hogy a kamera csatlakozzon olyan hálózathoz, amit port-alapú azonosítás és HTTPS titkosítás véd, ezzel biztonságos csatornát szolgáltatva a kamera és az alkalmazás között, valamint lehetővé teszi a videóforrás-azonosítást. A kamera lehetővé teszi a könnyű átállást az IPv4-es protokollal működő hálózatokról az IPv6-os rendszerekre azáltal, hogy mindkét verziót támogatja. 

Az AXIS 223M támogatja a piac legtöbb applikációs szoftverét az AXIS Application Development Partner programon keresztül, pl. a magyar fejlesztésű NetAVIS-t. A hálózati kamera az Axis magyarországi disztribútorán, az Aspectis Kft-n keresztül már e hónaptól kezdve megrendelhető.