114 millió kalóz Windowst számlált a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 23. 19:28
A Microsoft tegnap kezdett bele a Genuine Fact Files illegális szoftverhasználat ellen irányuló kampányába, s ezzel kapcsolatosan bejelentette a vállalat, hogy ez idáig összesen 114 millió kalóz Windowst regisztráltak.
A redmondiak elmondása szerint 2005 júliusa óta összesen 512 millióan ellenőriztették le Windows-rendszerüket a WGA-val (Windows Genuine Advantage), azonban az eredetiségvizsgálatra jelentkezők 22%-a nem ment át a teszten, mivel illegális szoftvert használtak. Főleg a Media Player 11, valamint az Internet Explorer 7 megjelenése után buktak le sokan, ugyanis a Microsoft az eredetiségvizsgálathoz köti ezen programok használatát. A fenti számadatok azonban korántsem tükrözik a valóságot, ugyanis a Windows-felhasználóknak csupán egy része teszteltette le számítógépét a WGA-val.

56 ezer illegális operációs rendszerrel rendelkező felhasználót azonban eredeti Windowszal jutalmazott a Microsoft, mivel ők bizonyítani tudták, hogy eredeti terméket akartak vásárolni, ám a kereskedők mégis illegális szoftvereket adtak el nekik.