Nemzetközi tanúsítványt kínál az APC online adatközpont képzése

forrás Prim Online, 2007. január 24. 12:08
Az American Power Conversion (APC) online adatközponti képzése, a Data Center University (DCU) mostantól kiegészítő tanúsítvány (Associate Certification) megszerzését is lehetővé teszi. A tanúsítvány egy olyan, nemzetközi szállítófüggetlen okirat, amely az adatközpontok infrastruktúrája, többek között az áramellátás, hűtés, rackszekrények, kábelezés, tűzvédelem, felügyelet és fizikai biztonság terén elsajátított alapvető ismereteket igazolja.
Az új DCU-tanúsítvány lehetőséget nyújt az adatközpontok terén jártas szakembereknek, hogy előrelépjenek az adatközpontok tervezése, létesítése és működtetése területén, valamint növeljék hitelüket és megbecsültségüket az iparágon belül. A tanúsítvány az adatközpontokkal kapcsolatos szaktudást nemzetközi mércével értékeli és igazolja. Az AFCOM Data Center Institute nemrégiben végzett felmérése szerint 2015-re a jól képzett, vezető állásban dolgozó adatközpont-szakemberek száma várhatóan 45 százalékkal csökken, ugyanakkor az ez irányú munkaerő-piaci igények növekedni fognak.

DCU-tanúsítványt azok kaphatnak, akik megfelelnek a vezető nemzetközi vizsgákat lebonyolító Thomson Prometric vizsgaközpontok körülbelül 75 hagyományos tesztkérdésből álló vizsgáján. A pályázóknak javasolt, de nem kötelező elvégezniük a DCU kiegészítő vizsgájának e-learning tananyagát, amely az adatközpontokkal kapcsolatos ismereteket rendszerezi, 14 online elérhető tanfolyammal.