Románia: Bemutatták az információs technológia-márkaexport stratégiáját

forrás Prim Online, 2007. január 24. 18:33
A romániai távközlési és informatikai minisztérium kedden bemutatta információs technológia-márkaexport stratégiáját. A „Románia IT” márkanév első alkalommal március 15-21. között, a németországi Hannoverben sorra kerülő CeBIT 2007-es vásáron fog szerepelni.
Románia uniós csatlakozását követően ez az első ágazati brand-stratégia, a hannoveri bemutatkozó pedig az első jelentős megjelenés az EU-s üzleti életben. Ennek kidolgozója a Tech 21 elnevezésű csoport, melynek tagja a távközlési és informatikai, valamint a gazdasági és kereskedelmi minisztérium, illetve több, IT vállalatot tömörítő szervezet.

„A stratégia megszületése rendkívül fontos lépés, amely nem történhetett volna meg, ha az üzleti szféra és a kormányzat nem működik együtt. Így közös erővel növelhető a román IT-ágazat versenyképessége és jelenléte a nemzetközi piacon” - nyilatkozta Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter.

„A Tech 21 munkája nyomán született meg az első ágazati brand-erősítő stratégia. Az információs technológia területén tevékenykedő vállalatok – mintegy  9000 cégről van szó – egységes elképzeléssel léphetnek ki a külföldi piacra, becsléseink szerint exporttevékenységük idén meghaladhatja az 1 milliárd eurót” – fogalmazott Winkler Gyula kereskedelmi megbízott miniszter.