Fényképezőgép 3G mobiltelefonos funkciókkal

Milkovits Gábor, 2007. január 24. 20:05
A Samsung egy olyan digitális fényképezőgépet mutatott be, amely HSDPA mobilhálózati alkalmazással is el van látva, vagyis az internetes kapcsolatot is támogatja.
A mobilkészülékek terén régóta zajló folyamat a „konvergencia”, vagyis az eltérő funkciójú eszközök közötti határvonalak elmosódása, ám mostanáig a kamerás, zenelejátszós stb. mobilok voltak ennek tipikus példái. A Samsung VLUU i70 viszont egy ellenkező irányból történő megközelítés eredménye, itt ugyanis egy olyan digitális fényképezőgépről van szó, amely 3G mobiltelefonos funkciókat biztosít a felhasználónak. Konkrétan beszélgetni ugyan nem lehet vele, viszont a HSDPA szélessávú szuper-3G megoldás gyors internetezést, illetve e-mailek, valamint szöveges üzenetek és persze képek gyors továbbítását teszi lehetővé. A 7 megapixeles kompakt fényképezőgépre a fentiek mellett mozgóképeket és zenét is le lehet tölteni az internetről, és természetesen le is lehet azokat játszani. Szintén praktikus megoldás, hogy az általunk készített fotókat azonnal elküldhetjük saját otthoni gépünkre.

A Samsung VLUU i70 a fentiek mellett háromszoros optikai zoomos lencsével, beépített képstabilizátorral és 3 inch-es LCD keresővel rendelkezik. A forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket.