Már a határidős indexeket is a Yahoo és a Sun húzza felfelé

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 25. 09:17
Az amerikai határidős indexek emelkedése azt jelenti, a tőzsdei nyitás is optimista lesz New Yorkban; az árak emelkedése elsősorban a technológiai ágazat kedvező híreinek köszönhető: csaknem kész a Yahoo Inc. új webes hirdetési rendszere, jövőbeni finanszírozásáról kötött üzletet a Sun Microsystems Inc.
Már az elektronikus kereskedés több mint nyolc százalékos árfolyam-emelkedést hozott a Sun Micro számára, miután bejelentette 700 millió dolláros megállapodást kötött a KKR Private Equity Investors LP-vel, ami lehetővé teszi jövőbeni növekedésének megalapozását; ez a hír "még egy lapáttal rátett" a cég tegnap közölt - öt veszteséges negyedév után első alkalommal elért, meglepetésnek számító - időszaki profitjának pozitív hatására.

Az elektronikus adásvételben 4,2 százalékkal drágult a Yahoo Inc. internetes médiatársaság papírja; esetében a webes felület elkészültének híre azt a bejelentését követte, hogy - bár negyedéves profitja csökken - eredménye meghaladja a Wall Street előzetes várakozásait.

Nőtt a Corning Inc. árfolyama is: a különleges üvegárut - lapos képernyők üvegnek alapanyagát és üvegszála optikai kábeleket - gyártó cég az előzetes elemzői várakozásokat meghaladó negyedik negyedévi eredményt ért el, és azt is bejelentette, hogy csaknem hatesztendős kihagyás után esetleg újra megkezdi az osztalékfizetést.

A gyorsjelentésüket szerdán nyilvánosságra hozó társaságok közül az eBay internetes aukciós ház és a Qualcomm chiptervező tűnik meghatározónak.

Az olaj ára 55 dollár alá süllyedt, miután az előző napok jelentős áremelkedést hoztak: a várakozások szerint az amerikai készletek további emelkedése várható.

A határidős indexek közül a Standard & Poor's 500 futures 1,30 ponttal jutott magasabbra, valamivel számított értéke felett alakul; 8 ponttal nőtt a Dow futures, 8,25 ponttal a Nasdaq 100 futures.