2014-ig tart a Windows XP támogatása

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 25. 19:01
A Microsoft korábbi tervei szerint egészen 2009 elejéig biztosítottak volna terméktámogatást az XP Home és Media Center verziókhoz, ám a vállalat képviselői a tegnapi napon bejelentették, hogy ezt az időtartamot öt teljes évvel meghosszabbítják.
Eredetileg csak a Windows XP Professional felhasználói számára nyújtott volna 2009 után is  támogatást a redmondi konszern, azonban a jelenlegi döntés értelmében az otthoni felhasználók is hozzájuthatnak egészen 2014-ig a javításokhoz. Az Extended Support életbelépésétől kezdődően ugyan csak a komolyabb, kritikus besorolású frissítéseket lehet majd elérni, azonban bizonyos illetmény fejében a nem feltétlenül biztonsági update-ekre is előfizethetnek azok, akik erre igényt tartanak. Ezen szolgáltatásra a Mainstraim Support befejezését követő kilencven napon belül lehet jelentkezni.

A tegnapi bejelentés tükrében tehát elmondható, hogy a Windows XP a leghosszabb ideig támogatott Microsoft operációs rendszer, mivel összesen 13 évig biztosít frissítéseket ahhoz a szoftveróriás.