NOD32: 2006 legjobb vírusirtója

forrás Prim Online, 2007. január 26. 12:45
Az AV-Comparatives a NOD32-t választotta 2006 legjobb antivírus szoftverének. A független víruslaboratórium tavalyi összehasonlító vizsgálatai során a szlovák vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyította kiemelkedő proaktív védelmét és sebességét.
Az AV-Comparatives 2006-os vizsgálatai értékelésében többször elismerte a NOD32 antivírus rendszer sebességét és pontosságát. A laboratórium szakértői szerint, míg a szlovák vírusirtó számos versenytársa lelassítja a felhasználók számítógépeit, a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja vissza az operációs rendszerek teljesítményét. Az antivírus rendszer ezen kívül kitűnő proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál a használói számára.

A világhálón terjedő kórokozók elleni eredményes védelem napjaink egyik legnagyobb kihívását jelenti mind a vállalatok, mind az otthoni felhasználók számára. Az internetes bűnözés több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, és hackerek tömege próbál becsapni bennünket nap, mint nap. Mindez az antivírus rendszerekkel szembeni követelményeket is szigorúbbá teszi.

"A 2006-ban elvégzett összehasonlító vizsgálataink eredménye azt mutatja, hogy a NOD32 nem csupán egyetlen, hanem több kategóriában is vezet versenytársai előtt" - emelte ki Andreas Clementi, az AV-Comparatives projektmenedzsere. "A NOD32 képes az egyre inkább előtérbe kerülő összetett fenyegetések proaktív felismerésére és hatástalanítására. Ez pedig, a vírusirtó pontosságával és sebességével párosulva, kétségtelenül napjaink legjobb antivírus megoldásává teszi."

Az AV-Comparatives most kiadott jelentése szerint a NOD32 2006 során három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt. Mivel a "proaktív védelem" és a "legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség" mellett a vírusirtó az "általános" kategóriát is megnyerte, a laboratórium a NOD32-nek ítélte a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

"A NOD32-be integrált ThreatSenseR technológia megkülönböztet minket versenytársainktól, és egyedülállóvá teszi antivírus megoldásunkat" - nyilatkozta az AV-Comparatives elismerése kapcsán Rick Moy, az ESET marketingért felelős alelnöke. A vállalat által kifejlesztett ThreatSenseR ugyanis a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Az ESET a technológiát beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami így a lehető legteljesebb körben - a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek és az adathalász-kísérletek ellen is - védelmet nyújt a felhasználók számára.