Hama kábelek házimozihoz

forrás Prim Online, 2007. január 29. 14:04
Egyre több háztartásban van valamilyen házimozi rendszer. Ezekre minden kategóriában igaz, hogy az alkotóelemek (lejátszó, erősítő, képernyő, stb.) minősége mellett az összeköttetések minősége is meghatározó. Ha a létrejött jeleket nem megfelelő minőségben, nagy veszteséggel, zajjal visszük át, az eredeti cél, a digitális tisztaságú kép és hang élvezete meghiúsul.
A fenti tény régóta ismert, ám optimális megoldás csak a közelmúltban született. Korábban ugyanis a vásárlók vagy az olcsó, de kifejezetten gyenge minőségű kábeleket vették, melyek a korai VHS magnófelvételek szintjére butították a drágán beszerzett rendszert, vagy csúcskategóriás, kiváló, ám méregdrága kábeleket vásároltak. A házimozi berendezések zöme azonban a középkategóriába tartozik, így tulajdonosai nem szívesen adták volna ki kábelre az eszközök árának felét. E kategória teljesítményének optimalizálására dobta piacra a Hama vadonatúj kábelcsaládját, mely végre kielégíti a felső középkategóriában eddig hiába jelentkező piaci igényt.

A HomeTheatre fantázianevű kábelekben a kettős árnyékolású vezetékek az érintkezést jelentősen javító aranyozott csatlakozókkal egészülnek ki. A kiváló ár/érték arányú, néhány ezer forintos kábelek több, korábban csak a high-end szegmensben használt technológiát is felvonultatnak.

A kábel lelke – a jelet vezető belső sodrott vezeték – a legjobb minőségű oxigénmentes vörösrézből készül, amely kiváló vezetőképességet biztosít. A fóliából és réz harisnyából álló kettős árnyékolás védi a jelet minden külső zavaró impulzustól. A külső, polietilénből készült bevonat teszi a kábelt ellenállóvá azokkal a jelátvitelt zavaró sérülésekkel szemben, amelyeket a mechanikai hatások, hajlítások okoznak. A speciális öntvény-dugók a 24 karátos, aranyozott csatlakozófelületekkel és fém házakkal párosítva nem csak jól néznek ki, de a kapcsolat stabilitását is biztosítják, akár többszöri átszerelés után is. A felhasználók nyugalmát a cég élethossz garanciával biztosítja.