Számos újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Lenovo

forrás Prim Online, 2007. január 29. 13:25
Precíz lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel köszönti az új évet a Lenovo,  a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója.
Az A55, a cég legújabb asztali PC-je Intel Core 2 Duo processzorral és a Microsoft legújabb Windows Vista operációs rendszerével érkezik. Helytakarékos kialakításának köszönhetően – 64%-kal kisebb, mint a torony-, és 25%-kal kisebb, mint az egyébként is kicsinek számító álló házzal rendelkező Lenovo PC-k – az új modell ideális olyan irodákba, ahol minden négyzet-centiméter szabad hely számít.

A Lenovo új USB-s DVD-írója, a mindössze 334 g tömegű USB 2.0 Super Multi Burner hét különböző formátumot (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM, DVD+R Double Layer, DVD-R Dual Layer) támogat, amelyeket írni és olvasni egyaránt tud. Mivel USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, nincs szükség külső adapterre vagy más áramforrásra, hiszen energiáját közvetlenül a számítógépből nyeri. A CD-ket 24x-es, DVD-ket pedig 8x-os sebességgel író készülék ezenfelül az arra alkalmas lemezek felületére tetszőleges szöveget és képet is tud nyomtatni, hiszen kompatibilis a Lightscribe technológiával. A DVD-íróhoz ingyenesen járó szoftverek (RecordNow, Intervideo WinDVD, WinDVD Creator) pedig az átlagfelhasználók számára is egyszerűvé teszik a munkát. A sokoldalú DVD-író hazánkban bruttó 76.000 Ft* -ért lesz kapható.

A Lenovo új lézeres egere sokkal többféle felületen használható problémamentesen, mint egy optikai egér, jobb visszajelzést ad, ráadásul pontosabb navigációt tesz lehetővé. Az eszköz kiváló választás például grafikusoknak és mérnököknek, akiknek a precizitás mindennél fontosabb, vagy akár sokat utazó üzletembereknek, akik ezerféle tárgyat kénytelenek egéralátétnek használni. A lézeres technológiát képviselő egér fogyasztói ára várhatóan bruttó 12.000 Ft lesz.

Dizájnjával és kedvező árával emelkedik ki a tömegből a cég új USB-kulcsa, amely 1 és 2 GB-os méretben érkezik. A készüléken a Lenovo Olimpiai logója található, hiszen a vállalat a 2008-as Pekingi Nyári Olimpia egyik főtámogatója. A kisebbik modell, bruttó 5900 Ft-ért, míg nagyobb testvére bruttó 11.000 Ft -ért lesz megvásárolható.