A Symantec felvásárolja az Altiris-t

forrás Prim Online, 2007. január 30. 11:05
A Symantec bejelentette, hogy aláírta a végleges megállapodást az Altiris felvásárlásáról, amely olyan IT menedzsment szoftverek gyártója, melyek a vállalkozások számára lehetővé teszik, hogy könnyen kezeljék és kiszolgálják hálózat-alapú végpontjaikat, a mobil eszközöktől - laptopok, deszktopok – kezdve a szerverekig és tárolási eszközökig.
A megállapodásnak megfelelően az Altiris részvényesei 33 USA dollárt kapnak készpénzben részvényenként a nettó 830 millió USD értékű tranzakció eredményeként. A tranzakciót még alávetik a szokványos záró rendelkezéseknek, beleértve a szabályozást, illetve a részvényesek jóváhagyását, így várhatóan 2007 második naptári negyedévében zárul le teljes egészében.

Az Altiris felvásárlásától a Symantec piaci pozíciójának megerősödését várja, illetve a vállalati végpontokat érintő megoldások magasabb szintre való emelését. A Symantec segítséget nyújt az üzleti vállalkozásoknak abban, hogy végpontjaikat megvédjék a mobil eszközökhöz, PC-khez, szerverekhez és tárolási eszközökhöz tervezett, vezető biztonsági, megfelelési, backup és visszaállítási megoldásokkal. Az Altiris segítséget nyújt a vállalkozásoknak a végpontok kezelésében, illetve azok konfigurálásában. Az Altiris megoldásainak birtokában a Symantec arra számít, hogy nagyobb segítséget nyújthat majd felhasználóinak a végpontok kezelésében és az azokra vonatkozó biztonsági előírások betartatásában, a fenyegetettségek felismerésében és kivédésében, az eszközök visszaállításában és működtetésében.