Új gépterem Zuglóban

forrás Prim Online, 2007. január 31. 14:40
Alig két hónap alatt készült el Zuglóban egy új, minden elképzelhető igényt kiszolgáló szerverterem, mely napokon belül befogadja az egyik távközlési szolgáltató teljes számítógépközpontját. Az ingatlan tulajdonosa az e-Factory vállalkozás, míg a szerverteremhez tartozó infrastruktúrát a Polygon Informatikai Kft. építette ki.
Az 1927-ben emelt, Ilka utca 31. alatt álló, egykor papírgyárként működő épület néhány éve PHARE támogatással éledt újjá, és java részben azóta is irodaházként működik. Ebből épített most át szerverteremmé 250 négyzetmétert a Polygon a bérbevevő szolgáltató kívánságai szerint.

A létesítmény a legkorszerűbb technológiákat vonultatja fel. Kiépült a duplán biztosított (redundáns) szünetmentes tápellátás, klímatechnika, a hőmérsékletet, páratartalmat és szellőzést vezérlő elektronikus felügyelet, az antisztatikus padló és burkolat, a nyílászárókat pedig 60 percig tűzálló, speciális ajtókkal helyettesítették. Különleges kívánságként felépült egy Faraday-kalitka is, mely 40-60 dB-es csillapítást biztosít a gépterem területén. A közel 230 millió forintos beruházás alig két hónap alatt készült el.