Vista-tanúsított draft 11N router a D-Linktől

forrás Prim Online, 2007. január 31. 17:55
A D-Link ma mutatta be legerősebb otthoni vezeték nélküli routerét, a DIR-655 modellszámot viselő Vezeték nélküli N Gigabit routert.
A draft 802.11N eszköz az első útválasztó a piacon, mely jogosult viselni a tegnaptól elérhető Microsoft Vista operációs rendszerrel illetve annak valamennyi új funkciójával való kompatibilitást garantáló Microsoft Works with Windows Vista logót.

A D-Link 11n Gigabit routert és az ezzel együttműködő asztali és notebook adaptereket olyan otthoni és kisebb irodai felhasználók valamint kimondottan játékosok számára tervezték, akik a létező legnagyobb teljesítményt várják el vezeték nélküli hálózatuktól. Az új eszköz előnyei kiválóan kihasználhatók olyan nagyobbm többszintes házakban és lakásokban, ahol az épített környezet okozta nehézségek ellenére is elvárás a nagysebességű internet több számítógépen, a játékkonzolok vagy éppen a médialejátszók használata. A D-Link Vezeték nélküli N routere az első ilyen eszköz, mely tartalmazza az Intelligent Wireless Quality of Service (QoS) technológiát, mely automatikusan észleli és előnyben részesíti az időkritikus vezeték nélküli tartalmakat, zökkenőmentes HD videófolyamokat, késedelemmentes játékélményt és csúszások nélküli VoIP hívásokat biztosítva.

A D-Link DIR-655 router további egyedi jellemzői: 4 portos 10/100/1000 Gigabit LAN port, beépített vezeték nélküli biztonság egyetlen gombnyomással, Windows Connect Now (WCN) támogatás, lecsatolható antennák és falra szerelési lehetőség.  

További fontos funkciók:
ˇ        3x3 antennás kivitel
ˇ        A modern digitális otthoni szórakoztató központokra emlékeztető vékony, fehér ház
ˇ        D-Link Click’n Connect egyszerű telepítő varázsló
ˇ        Wireless Multimedia (WMM) támogatás
ˇ        Universal Plug and Play (UpnP) támogatás
ˇ        Dynamic Domain Name Service (DDNS) az egyszerű távoli eléréshez
ˇ        WEP, WPA és WPA2 titkosítás kettős aktív tűzfal védelemmel (SPI, NAT)
ˇ        Lefelé kompatibilis a 802.11g és 802.11b szabványokkal