A Wal-Mart is kihasználja a Microsoft-Novell együttműködés előnyeit

forrás Prim Online, 2007. február 1. 08:23
A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata a Wal-Mart Stores a legújabb ügyfelük, amely részesül – a Windows és a Linux rendszerek együttműködését javító – széles körű üzleti és műszaki megállapodásuk eredményeiből.
A vállalatok között létrejött szerződés értelmében a Microsoft biztosítja a jövőben a SUSE Linux Enterprise Server előfizetést a Wal-Mart informatikai infrastruktúrájához. Az újabb megállapodás további lehetőségeket kínál mind a Microsoft, mind a Novell számára, melyek segítségével a virtualizáció és az együttműködés terén folytatott közös kutatásokra és fejlesztésekre építve a jövőben további szoftvererőforrásokat és szolgáltatásokat nyújthatnak a Wal-Mart vállalatnak.

A Microsofttal és a Novellel folytatott közös munka lehetővé teszi, hogy a Wal-Mart a jövőben a Windows és Linux rendszereket a már meglévő Microsoft felügyeleti eszközkészlet és hitelesítési platform – többek között a Systems Management Server, az Active Directory és a Microsoft Operations Manager – kibővítésével kezelje. A vállalat emellett kisebb költségű, általánosan elérhető szerverplatformokra is áttérhet, amellyel jelentősen javíthatja a felhasználói élményt.