Ernst & Young "Az év üzletembere" – idén az IT szakembereket díjazták

forrás Prim Online, 2007. február 1. 11:34
Mint ismeretes, az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) Független Bíráló Bizottsága idén két IT szakembert is díjazott: „Az év üzletembere” címet Bojár Gábor, a Graphisoft SE Európai Rt. elnöke, a „Jövő ígérete”díjat pedig Kovács Zoltán a Kirowski Zrt. Vezérigazgatója, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke kapta.
A hazai üzleti élet kiemelkedő presztízsű kitüntetését immár negyedik alkalommal ítélték oda olyan vezetőknek, akik sikeres üzleti eredményeik mellett kitűnnek egyedi és újító megoldásaikkal, valamint megbízható, kiegyensúlyozott vezetői vállalkozásaiknak. Talán nem véletlen, hogy idén a négy díjazott közül kettő is az informatikai szektor vezető személyisége, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) meghatározó szereplője.

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke szerint jelzés értékű, hogy Magyarország legrangosabb vezetői elismerésében két IT szakember is részesülhetett, hiszen az informatikai szektor egyre inkább a magyar gazdaság húzóágazatává válik az információs korba lépett Magyarországon, sőt egyike azon szektoroknak, amely ma már megállja a helyét a globális versenyben is.

Ebben a folyamatban kíván egyfajta katalizátori szerepet betölteni az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, amelynek fő célja, hogy a magyarországi infokommunikációs szektor fontos gazdasági tényezővé, igazi termelőerővé váljon, amely képes Magyarország versenyképességének növelésében és a hazai információs társadalom kialakításában is fontos szerepet játszani.

„Ezek a díjak számomra azt jelzik – hangsúlyozta Kovács – hogy törekvéseinket az informatikai vállalkozásokon túl a gazdaság más szereplői is támogatják. Elismerik, hogy az informatikai szakma iránti felelős szemléletünk, szakmai motiváló, önfejlesztő tevékenységünk nagyban hozzájárulhat hazánk informatikai felzárkózásához és a tudásalapú társadalom kialakításához. Remélem, hogy növekvő taglétszámunk számára nyújtott szakmai programjainak minősége és sokszínűsége is hozzájárul ahhoz, hogy az informatikai vállalkozások a jövőben is a gazdaság motorjai lehessenek ”

Az IVSZ tagvállalatainak vezetőit egyébként nem első alkalommal részesítették a rangos elismerésben: 2006-ban Vinnai Balázs, az IND Group a vezetője a „Jövő ígérete”, 2005-ben pedig Kürti Sándor, a Kürt Zrt. Vezetője „Az év üzletembere” díjakat vehették át.