Nemetschek: PSZÁF jóváhagyás a Graphisoft-felvásárláshoz

forrás Prim Online, 2007. február 1. 16:57
A Nemetschek AG (Nemetschek) a mai napon nyilvánosságra hozta a Graphisoft SE (Graphisoft) részvényeire vonatkozó nyilvános vételi ajánlatának a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által jóváhagyott dokumentációját. A felügyelet által jóváhagyott dokumentáció szerint a Nemetschek ajánlatának elfogadására nyitva álló időszak 2007. február 4-én kezdődik és március 21-én ér véget.
A Nemetschek 2.273 forintot kínál minden Graphisoft részvényért, ami 22,8%-kal magasabb a Graphisoft részvények az ajánlat PSZÁF-hez történő benyújtását (2007. január 17.) megelőző 180 naptári napra vonatkozó súlyozott átlagáránál. A Graphisoft Igazgatósága 2007. február 1-jén elfogadásra javasolta a társaság részvényeseinek a Nemetschek vételi ajánlatát.

A Nemetschek vételi ajánlatát a Graphisoft részvényesei a részvények ajánlatban meghatározott értékpapír számlákra való áttranszferálásával fogadhatják el. A vételár kifizetéséhez szükséges az ajánlathoz csatolt megfelelő elfogadó nyilatkozat kitöltése és benyújtása. Az intézményi részvényeseknek részvényeiket és a kitöltött elfogadó nyilatkozatot a WestLB Hungaria Zrt.-hez (WestLB) kell eljuttatniuk. A magánszemély részvényeseknek részvényeiket és a kitöltött elfogadó nyilatkozatot az ERSTE Befektetési Zrt-hez (ERSTE) kell eljuttatniuk. A WestLB és az ERSTE mint befektetési szolgáltatók működnek közre az ajánlat lebonyolításában.