23 százalékkal nőtt a Lenovo profitja

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 2. 08:48
Jó ütemű profitnövekedést jelentett a kínai Lenovo számítógépgyártó decemberrel zárult negyedéről: az egy évvel korábbihoz képest adózott eredménye 23 százalékkal 57,7 millió dollárra nőtt a harmadik negyedben, az egy évvel korábbi 46,83 millióról.
A pekingi székhelyű cég bevételei az időszakban 4,00 milliárd dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 3,98 milliárdról. A cég kiszállításai főként otthon növekedtek: 17 százalékkal 1,6 milliárdra. A kínai piac a teljes bevételek 40 százalékát adta. Az európai eladások 3 százalékkal nőttek , az amerikai kontinens értékesítése viszont 4 százalékkal csökkent az időszakban.

A Lenovo a harmadik a világ PC-piacán, 7,1 százalékos részesedéssel a vezető Hewlett Packard és a második Dell után. A kínai cég 2005-ben vásárolta fel az IBM számítógép-részlegét.

Az amerikai Dell-csoport után a Lenovo is gyárat készül létesíteni Lengyelországban. A cég 45 millió zlotyt készül beruházni, és 500 embernek ad majd munkát. Az üzem a legnicai különleges gazdasági övezetben létesül - jelentették be januárban.