A Sophos Anti-Virus for Windows Vista VB 100% díjat nyert

forrás Prim Online, 2007. február 2. 13:26
A Sophos, az IT biztonság és irányítás iparágvezetője a mai napon bejelentette, hogy a Sophos Anti-Virus for Windows Vista terméke a Virus Bulletin magazin VB 100% díját nyerte el. Ez a 36. alkalom, hogy a Sophos Anti-Virus megnyerte a rangos VB 100% díjat.
A Virus Bulletin 15 különböző anti-virus terméket vizsgált meg észlelési arány, hibás riasztások hiánya és keresési sebesség tekintetében a 32-bites Microsoft Windows Vista Business Edition termék alatt. A Sophos sikeresen észlelte az összes vadonban keringő vírust hibás riasztások nélkül, felülmúlva számos más forgalmazó, köztük a Microsoft és a McAfee termékeit.

„ A Sophos rengeteget tett az elmúlt időszakban a Vista belső felépítésének hozzáférése körül kialakult felfordulásban arról, mennyire jól felkészítette fejlesztőit az indulásra, és ezen termékével büszkén megmutathatja, igazolást nyertek erőfeszítései.” – írta John Hawes, a Virus Bulletin 2007. februári kiadásának technikai konzultánsa. „A telepítés gyors és gördülékeny volt, csak egy sztenderd kérés jelentkezett adminisztrátori jogosultság iránt, és miután feltelepült, az irányítás megfelelően beépült az operációs rendszer UAC képességébe, a legtöbb konfigurációs beállítás a normál felhasználók számára elérhetetlen maradt, csak rendszergazdák férhettek hozzá... végre találtam egy olyan terméket, ahol minden rendben működött.”

„A Windows Vista termékre frissítő vállalatoknak továbbra is szüksége van anti-virus védelemre, ezért fontos, hogy független tesztelők ehhez hasonló teszteket folytassanak le.” – mondta Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai tanácsadója. „A Sophos felhasználók nyugodtak lehetnek afelől, ha számítógépeik operációs rendszereit Vista termékre frissítik, továbbra is a legjobb védelemre támaszkodhatnak a kártevők növekvő hulláma ellen.”

Az összes Sophos termék ugyanazon technológiát alkalmazza a vírusok, férgek, kémprogramok, Trójai programok és más kártevők ellen, biztosítva az összes platformon a folyamatosan magas észlelési arányokat.