Mobiltelefon felcsavarható kijelzővel

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 6. 20:54
A jövő héten megrendezésre kerülő barcelónai 3GSM nemzetközi hírközlési szakkiállításon bemutatásra kerül egy olyan mobil, amelynek különlegessége, hogy annak kijelzőjét fel lehet csavarni.
A Telecom Italia és a Polymer Vision cégek még az idén forgalomba hozzák a Cellular Book névre keresztelt készüléket, melynek 5"-es érintőkijelzőjét használatkor egyetlen mozdulattal ki lehet húzni a mobil belsejéből. Az eszköz egyelőre színes képeket nem tud megjeleníteni, de újságcikkek illetve más szövegalapú dokumentumok olvasása lehetséges azzal. A gyártó közleménye szerint hamarosan elkészül a színes kijelzős modell is. A készülék 4 gigás tárolókapacitással rendelkezik, a számítógépekkel Mini-USB-porton keresztül kommunikál, és támogatja az az UMTS és EDGE hálózatokat is.

A mobiltelefon akkumulátora egyetlen feltöltéssel tíz napra elegendő energiát biztosít a felhasználóknak, ezzel kapcsolatosan azonban pontosabb információt nem közölt a gyártó. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg a Cellular Book a kereskedelmi forgalomban, és annak várható áráról sincs adat.