Vezetőváltás a Xerox nyomdaipari üzletágánál

forrás Prim Online, 2007. február 7. 10:14
2007. február 1-jétől a Xerox Magyarország Kft. nyomdaipari (PSG, Production System Group) üzletágának igazgatója Dobay Csaba. Az új felsővezető felelősség- és hatásköre kiterjed a magyarországi piacon túl Horvátországra és Szlovéniára is.
A 37 éves, műszaki végzettséggel valamint MBA diplomával rendelkező szakember korábban a Xerox mérnöki rendszereinek üzletágvezetőjeként, illetve a Xerox kellékanyagok regionális beszerzési és logisztikai igazgatójaként jelentős tapasztalatra tett szert kereskedelmi és marketing területen egyaránt.

Dobay Csaba legfontosabb teendőjének a Xerox termékfókusz-eltolódásának megvalósítását, vagyis a nagykapacitású berendezések forgalmának jelentős növelését tartja. „Az úgynevezett alsókategóriás nyomdaipari termékkör hazai piaca megérett arra, hogy az értékesítés átkerüljön a vállalat direkt felügyelete alól az indirekt partnerhálózatba. A Xerox PSG csapata így nagyobb figyelmet fordíthat a felsőkategóriás nyomdaipari berendezésekre, amelyek kínálata a fekete-fehér Xerox 4590-nél kezdődik és a zászlóshajónál, a Xerox Igen3-nál ér véget.” nyilatkozta Dobay Csaba.

Változást jelent az is, hogy a Xerox nyomdaipari üzletága 2007-től dedikált személlyel nyit a klasszikus nyomdaiparon kívüli területre, így a kormányzati szektor és hazai nagyvállalatok felé.

A Xerox nyomdaipari divízió korábbi üzletágvezetője, Kelemen György a továbbiakban külső partnerként biztosít szakmai támogatást a vállalatnak.