Adattárolási megoldások az MHM Computer Hungáriától

Kovács Attila, 2007. február 7. 17:13
Sajtótájékoztatót tartott ma a tároló megoldásszállító MHM Computer Hungária Kft. Lyócsa István igazgató szerint a most tíz éves vállalkozás 2006. évi árbevétele meghaladta az 1,3 milliárd forintot, amelyből közel 40% volt a szerviz- és szolgáltatási tevékenység aránya.
Az adatkezelésben, adattárolásban profi MHM ma 25 munkatárssal dolgozik, felhasználói között található az a K&H Bank, Inter-Európa Bank, T-Com, T-Mobile, Vodafone, HungaroPharma, Bosch, Deloitte&Touche. A cég az EMC, Hitachi és IBM tárolóeszközök és rendszerek hivatalos hazai szállítója, de évek óta együttműködik a Sun Microsystems-szel is szerverek és archiváló rendszerek telepítésében.

A tanácsadással is foglalkozó társaság budapesti székhelyén teljes körű tároló raktárbázist működtet, saját szakembereivel 24 órás rendszerfelügyeletet biztosít, és igény esetén tesztelési rendszerrel mutatja be partnereinek a tároló megoldások működését. Az MHM vállalatcsoport prágai központja már több informatikai ágazatban is tevékenykedik, ám egyelőre nem kívánja budapesti vállalkozását jelentősen bővíteni. Viszont szóba került annak az ECO-Computer ágazatnak a magyarországi kft-hez való telepítése, amely speciális eljárásokat alkalmaz a kiselejtezett számítástechnikai és egyéb elektronikai eszközök újrahasznosítására.