Tucatnyi Microsoft-frissítés kedden

Milkovits Gábor, 2007. február 10. 08:47
A Microsoft február 13-án mintegy tucatnyi biztonsági frissítést tervez kiadni szoftvereihez, köztük legalább négy olyan javítófoltot, amely kritikus sebezhetőséget orvosol.
A frissítések közül 5 a Windowshoz, kettő az Office-hoz, egy a Windowshoz és a Microsoft Visual Studióhoz, egy a Windowshoz és az Office-hoz, egy a Step-by-Step Interactive Training alkalmazáshoz, egy a Microsoft Data Access Components (MDAC) szoftverhez, egy pedig a Windows Live OneCare, Microsoft Antigen, Microsoft Windows Defender, Microsoft Forefront Security for Exchange Server és Microsoft Forefront Security for SharePoint biztonsági megoldásokhoz érkezik. A fentiek közül négy frissítés (Windows, Office, MDAC, LiveOneCare) legalább egy kritikus hibát javító foltot tartalmaz, de a másik két esetben is fontos javításokról van szó.

A Microsoft szokásához híven nem közölt előzetesen részletes információt a javítófoltokkal kapcsolatban. Az eEye Security adatai szerint jelenleg legalább 10 olyan ismert biztonsági rés van a Microsoft szoftverein, közülük 5 az Office-ban és 1 a Visual Studio-ban, amelyekre eddig nem adott ki javítást a szoftvercég. A múlt hónapban a Microsoft négy frissítést az utolsó pillanatban visszavont az eredetileg tervezett nyolcból – mind a négy az Office programcsomag hibáit lett volna hivatott orvosolni.