Online nyelvtanulás a megújult katedra.hu-n

forrás Prim Online, 2007. február 12. 11:05
Megújult a katedra.hu weboldal, amely számos online nyelvtanulási szolgáltatással rukkolt elő. Az oldal egyben közös fórumot nyújt annak a közel 25 ezer hallgatónak, akik az országos hálózattá fejlődött, 13 megye 23 városában működő nyelviskolát választják évről évre. Az oldalnak jelenleg 22 625 regisztrált felhasználója van, januárban több mint 165 ezren látogatták.
Ingyenes szókincsfejlesztő

A honlap legnépszerűbb szolgáltatása az ingyenes online szókincsfejlesztő tanfolyam, amelynek jelenleg már közel 10 000 regisztrált felhasználója van. A kurzus során minden nap kap egy szót a tanuló az általa kiválasztott nyelv egyikéből (angol, francia, német, olasz, vagy spanyol). Meg kell adni, hogy milyen szintű a nyelvtudása, ezek után napi rendszerességgel kapja a megadott e-mail címre a megtanulandó szót. A szónak megkapja a jelentését és mellékelnek egy példamondatot is a kiválasztott nyelven, amely segít a szóhasználat elsajátításában. A szavakhoz csatolnak egy anyanyelvi tanárok által felmondott- hangfájlt is, amelynek segítségével elsajátítható a helyes kiejtés is.

OnLine szintfelmérés 5 nyelven

A 20 kérdésből álló szintfelmérés azoknak praktikus, akik gyorsan és pontosan szeretnének képet kapni arról, hogy hol is tartanak az adott nyelvből, melyik szintű tanfolyamra érdemes jelentkezniük. A Katedra tapasztalata szerint a ténylegesen beiratkozók közül minden második jelentkező kitölti ezt a szintfelmérőt, mielőtt ténylegesen beiratkozik a kiválasztott tanfolyamra

OnLine szótár

A szótár fejlesztésekor az elsődleges cél egy egyszerűen és gyorsan használható kezelőfelület megalkotása volt és, hogy a mindennapi munkában hatékony segítséget jelentsen ez a szolgáltatás. Jelenleg az angol nagyszótár és a német zsebszótár érhető el a honlapon.

A Katedra Nyelviskola Hálózat, Magyarország első országos lefedettségű, közös márkanevet viselő nyelviskola hálózata. A hálózatot a Katedra Nyelviskola Budapest hozta létre. A 22 vidéki franchise partner csatlakozásával közel 600-ra bővült a tanári kar és megközelítőleg 10 000 hallgató tagozódott be a hálózatba. Az így létrejött nyelviskola hálózat 13 megye 23 városának bekapcsolásával országos lefedettséggel tud nyelvi projekteket megvalósítani.

A tervek szerint a következő 3 évben 60-65 városra kiterjedő hálózattá kíván fejlődni a Katedra Nyelviskola Hálózat. A hálózatbővítés tervezett üteme szerint a jelenlegi 26 000 beiratkozást 2007. év végéig 30 000-re kívánja növelni a nyelviskola. Az országos hálózat 2007-re tervezett árbevétele 2 milliárd Ft.