3GSM kiállítás: a HSDPA-terminálok új generációja

OTS - Cégvonal, 2007. február 12. 13:21
A HSDPA technológiai szektor legújabb terméknemzedékét mutatja be a hamburgi székhelyű 4G Systems GmbH cég az idei barcelonai 3GSM kiállításon (február 12-15.). Fellebbentik a leplet az új és gyors, 3,6 Mbit/s átviteli sebességű HSDPA-routerről, amely február 7-e óta kész, és a HSDPA XSPlug P4-ről, amelynek formatervezése különösen szép és súlya csekély. A legújabb HSDPA-generáció készülékei gyorsabbak és nagyobb teljesítményűek, mint elődeik.
A HSDPA XSBox R4v-vel a HotSpot mindig közel van. A nagy sebességű internetkapcsolat különösen kis munkacsoportoknak vagy családoknak ideális, mivel egy időben több személyi számítógép vagy noteszgép is rá tud csatlakozni. Az operációs rendszertől függetlenül, WLAN-on vagy Etherneten (LAN) keresztül nagyon könnyű a 4G XSBox R4v használata. Miután semmilyen szoftvert nem kell hozzá telepíteni, az online kapcsolat egy pillanat alatt létrehozható. A HSDPA-képes XSBox R4v-nek a DSL-lel összemérhető átviteli sebessége van.

Internetkapcsolatnál és más mobilhálózati adatátviteli alkalmazásoknál a 3,6 Mbit/s már egy olyan sebesség a letöltésben, amely DSL-kapcsolat esetén telepített vezetékes hálózaton érhető el. Olyan készülékeket fejleszt a cég, amelyek már 7,2 Mbit/s-ra is képesek.

A HSDPA XSPlug P4 kicsi, könnyű és formatervezése tökéletes. Az online-kapcsolat egyetlen gombnyomással, pillanat alatt létrehozható, és az internetre PC-n vagy notebookon keresztül gyorsan rá lehet kapcsolódni. A termékhez tartozó szoftver illeszkedik a Microsoft Windows 2000/XP/Vista, illetve az Apple Mac OS X 10.3-10.5 operációs rendszerekhez, és közvetlenül a számítógépről tölthető le, nem kell hozzá CD-ROM. Utazáskor a felhasználónak minden azonnal kéznél van. Teljessé teszik a terméket olyan funkciói, mint a SMS-küldés és -fogadás, az online-időtartam kijelzése, az átvitt adat mennyisége, a fogadási intenzitás és a kapcsolat adatai.

A 4G XSJack T2 szinte egy mobil "telefonfülke", független az otthoni, telepített, vezetékes kapcsolattól, és a munka vele hihetetlenül rugalmas. Nagyon jól kiegészíti a cég
termékportfolióját. Az XSJack T2 megvásárlása után azonnal használható.

Ennél az új terméknél már nem kell számolni azzal a hosszú telepítési idővel, amely gyakran a vezetékes kapcsolat kiépítéséhez szükséges, még abban az esetben sem, ha az adott helyen nincs ilyen kapcsolatra lehetőség.

Az XSJack T2 összekapcsolja a vezetékes, analóg telefont a GSM-mobilhálózattal. Ennek a berendezésnek a használatával a végpontok és tartozékaik (például a faxgép vagy az üzenetrögzítő) anélkül használható továbbra is, hogy elvesznének a GSM-mobilterminálok adta előnyök. Ráadásul az XSJack T2-nél lehetőség van PIN-kód által védett telefonkapcsolatra, a mobilterminál alaposan tesztelt kiegészítőire, benne az integrált végpontdobozzal.