A Motorola hivatalosan bejelentette a Razor 3G változatát

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 12. 22:01
A sorozat sikereire alapozva már csak egy 3G képességekkel felruházott készülék hiányzott a Motorola ultravékony mobiltelefon-családjából.
A Motorola hivatalosan is bejelentette, hogy 3G Razor megjelentetésére készül, a készülék hivatalos neve MOTOKRZR K3. Az interneten már január óta keringtek legendák egy ilyen modell megjelenéséről, és ez logikus lépés is volt a cég részéről.

A Motorola eredetileg kísérleti jelleggel dobra piacra az első pengetelefont, mely a vártnál jóval nagyobb sikert aratott, és vékonyságával iparági szabványt teremtett. A siker nyomán megjelent néhány modernizált, de még mindig GSM telefon, majd egy aranyozott és többszínes változat is. A folyamatosan továbbfejlesztett alapmodell 3G verziója azonban jóval többet kínál. A HSDPA és UMTS támogatás mellett sztereó Bluetooth képességet kapott. Az első modell VGA kamerája már a múlté, az új készülék két kamerát is kapott, egyet a megjelenítő mellé, ez videótelefonáláshoz nyújt VGA felbontást, ám a külső főkamera már 2 megapixeles. A memóriakezelés is teljesen megváltozott, a beépített kapacitás 50 MB-ra nőtt, és ez microSD foglalat segítségével tovább bővíthető. A felvevő és médialejátszó képességek mellet a külső kijelző egy 2 inches QVGA felbontású megjelenítő. A MOTOKRZR K3 forgalmazását még ebben a negyedévben megkezdi a vállalt.