4GB-os Lexar Professional 133X SDHC memóriakártya

Széles Csongor, 2007. február 13. 10:23
A Lexar bemutatta legújabb, a professzionális sorozatban tartozó 133x-as, 4GB kapacitású SDHC memóriakártyáját. A gyártó a minimum garantált írási sebességet 20MB/s-re jegyeztette, amely messze meghaladja az SDHC memóriakártyák írási sebességét, ezért viseli a leggyorsabbaknak kijáró Class 6 (6 MB/s) címkét. Az új Lexar kártya márciusban kerül a boltokba.
A páratlanul magas írási sebességnek azok a fotósok örülhetnek a leginkább, akik imádnak sorozatfelvételeket készítetni. Ehhez már csak egy, az SDHC formátumot támogató (digitális tükörreflexes) gép kell. Vagyis ekkora írási sebességet tulajdonképpen csak a profi és az igényes amatőr fotósok használhatnak ki, akik számára a gyorsaság elengedhetetlen. A Lexar új SDHC kártyájának köszönhetően kevesebbet kell várni a puffer kiüresítésére és ez a hosszú sorozatfelvételeknek nagymértékben kedvez.

"Az új professzionális SDHC memóriakártyánk a megnövekedett tárolási igényeknek is megfelel, valamint kielégíti azok elvárásait is, akik a legnagyobb sebességre vágynak, hogy maximálisan kihasználhassák a DSLR fényképezőgép adta lehetőségeket" - mondta John Omvik, a Lexar egyik termékmenedzsere. "A RAW fájlok gyors tárolása lehetővé teszi a fényképész számára, hogy ne kelljen áldozatokat hoznia a minőség rovására. A RAW fájlokkal való munka immár nem jelent korlátot, hiszen a 4GB SDHC kártya bőséges tárhelyet biztosít. Az SDHC formátumot támogató fényképezőgép-tulajdonosok számára CompactFlash rendszerekre jellemző nagyobb tárhely is egyre elérhetőbbé válik."

A kártya gyorsaságának köszönhetően nemcsak a kártyára való írásnak az ideje rövidül meg, de ha gyors, USB 2.0 kártyaolvasókat használunk, a képeket szinte pillanatok alatt le tudjuk a számítógépre menteni.

A Lexar ingyenes technikai tanácsadást nyújt ügyfeleinek, valamint a korlátozott élettartam-garancia mellett a professzionális memóriakártyái mellé a cég ingyenesen letölthető szoftvercsomagot is biztosít, amely tartalmazza a Lexar Image Rescue 3 és a Corel Paint Shop Pro X programokat is.

SDHC