Hotelkommunikáció Bosch-kivitelezésben

forrás Prim Online, 2007. február 13. 13:33
Február 14-én nyitja meg kapuit a dél-dunántúli régió első ötcsillagos kastélyszállója, amelynek 21. századi kommunikációs igényeit a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága valósította meg. A beruházás eredményeként többek között egy 500 végponttal bíró informatikai hálózat is létrejött a felújított kastélyban.
A Balatontól délre, Marcali közelében, Kutas-Kozmapusztán 2 évig tartó beruházás eredményeként újult meg a Hertelendy-kastély, amely február 14-étől a dél-dunántúli régió első ötcsillagos kastélyszállójaként fogadja a különleges élményeket kedvelő vendégeket. Mint Szabó Tímea, a hotel értékesítési vezetője elmondta: ebben a kategóriában elvárt alapfelszereltség a legmodernebb technika, így minden szobában internetcsatlakozás, közvetlen kapcsolású telefon, LCD televízió és DVD várja a vendégeket. Ugyancsak a legmodernebb technika áll a vendégeket kiszolgáló személyzet rendelkezésére is, akiknek egyik legfontosabb munkaeszközük, a folyamatos elérhetőséget biztosító telefon.

A Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága pályázat útján nyerte el a megbízatást.

A Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletága az Avaya IP Office család 412-es alközpontját 16 analóg és 8 digitális fővonallal állította üzembe az új szállodában. Az alközpont révén, a nyitás napján 106 analóg és 30 digitális melléket lehet kiszolgálni, illetve a költséghatékonyság érdekében egy kétcsatornás GSM adapter is kapcsolódik a rendszerhez. Szintén a megbízás része volt egy 500 végpontos informatikai hálózat kiépítése aktív eszközökkel, szerverekkel és UPS szünetmentes tápegységgel.

– A kábel-tv és hotel-tv kiépítése is a mi feladatunk volt, így jött létre az a 70 csatlakozási ponttal működtethető rendszer, amelyhez az LCD TV-ket is az üzletág szállította – mondta Telegdy Péter üzletágvezető, aki egyben utalt arra is, hogy a Robert Bosch Kft. Távközlési Üzletágának immár nemcsak ipari, kereskedelmi és közintézményi megbízásai vannak, hanem az idegenforgalom fejlesztéséhez is hozzájárul.