Újabb Ultra telefonok a Samsungtól

Milkovits Gábor, 2007. február 13. 21:17
A Samsung négy újabb Ultra mobiltelefont mutatott be Ultra Edition Series II gyűjtőnév alatt, köztük a legvékonyabbként aposztrofált, alig 5,9 mm vastag U100-ast.
A barcelonai 3GSM kiállításon látható Samsung Ultra II készülékek mindegyike 3 megapixeles kamerával, 2” színes LCD kijelzővel, médialejátszó szoftverrel, és Bluetooth-szal is rendelkezik. A csúcsmodell szétcsúsztatható U700 egy HSDPA kapcsolatot és teljes HTML webböngészést is támogató okostelefon; a szintén szétcsúsztatható, divatos formatervezésű U600 pedig 3,2 megapixeles kamerával van felszerelve, és 60 MB saját memóriáját egészíti ki SD kártyacsatlakozó. Az U300 egy széthajtható, ezüstös felületű készülék, a már említett U100 pedig egy szupervékony kompakt modell, mindkettő GSM/GPRS/Edge hálózati kapcsolattal.

A Samsung tervei szerint még az idei első negyedévben piacra dobja Európában az Ultra Edition II szériát, az árak azonban egyelőre ismeretlenek. A dél-koreai gyártó töretlenül ontja magából a vonzóbbnál vonzóbb funkciókkal ellátott szupertelefonokat, az utóbbi időben azonban veszített piaci részesedéséből, mivel nem sikerült felvennie a versenyt a nagy tömegben olcsó készülékeket igénylő fejlődő piacokon.