20 hibát javít a Microsoft frissítőcsomagja

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 14. 08:15
Az erre a hónapra előre ütemezett javítócsomag 20 hiányosságot orvosol, az egyik folt önmagában hat hibát foltoz be, érintett a Microsoft Office is, és érdekes módon a biztonsági szoftverek is, melyek eddig lehetővé tették a PC külső irányítását.
A Microsoft minden hónap második keddjére ütemezett javítócsomagja ezúttal 12 külön javítócsomagból áll, ezek közül néhány több hibát is javít. A 12 javítás közül 6 kiemelten fontos, a Microsoft által kritikus fontosságúnak minősített. Az Office jelentős frissítésen esik át, az érintett alkalmazások között van az Access, az Excel, a FrontPage, az Outlook, a PowerPoint, a Publisher és a Word, ezeket összesen négy frissítés érinti. Külön javítás foglalkozik az Excel és a PowerPoint befoltozásával. Kritikus minősítésű frissítést kapott az Explorer, itt az adathozzáférést javítják az MDAC (Microsoft Data Access Components) frissítésével, valamint a rosszindulatú weboldalak látogatásakor fellépő támadások ellen nyújtanak fokozott védelmet.

Érdekes frissítés a szintén kritikus fontosságú MS07-010, mely a Microsoft biztonsági komponenseinek réseit foltozza be, mivel éppen ezen szoftverek révén lehetett távolról rosszindulatú kódot futtatni a PC-ken, az érintett alkalmazások: Windows Live OneCare, Microsoft Antigen 9.x, Microsoft Windows Defender, Microsoft ForeFront Security for Microsoft Exchange Server 1.x, és Microsoft ForeFront Security for SharePoint Server 1.x.

A frissítések többek között az Automatic Updates, a Microsoft Update, vagy a Windows Update szolgáltatások segítségével tölthetők le.