MobiGater: Skype hívások mobiltelefonra

Kovács Attila, 2007. február 14. 13:34
Az AlphaSonic Kft.mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a kft. megkezdi a bolgár EuroDesign cég MobiGater nevű Skype-GSM, illetve GSM-Skype átjáró egységének a hazai forgalmazását.
A MobiGater segítségével ingyenes mobilhívások kezdeményezhetők Skype felhasználók irányában, közvetlen kapcsolat teremthető a mobiltelefon és az ingyenes internetes Skype csatorna között. Nem kell a számítógép előtt ülnünk, hogy Skype-on kommunikálhassunk; világszerte beszélhetünk a Skype-on a helyi hívások árán a két SIM-kártya (egy a mobilban, egy a MobiGaterben) között; alacsony tarifájú hívásokat indíthatunk a mobilkészülékünkről mobil vagy vezetékes irányba (a hívás ára a két SIM-kártya közti hívás díja plusz a SkypeOut hívás díja).

A MobiGaterhez szükséges: egy extra SIM-kártya, egy PC vagy notebook működő internet kapcsolattal és egy ingyenes Skype regisztráció.

Működés: a MobiGater közvetíti a hívásokat a Skype és a mobiltelefon között, a berendeéshez mellékelt szoftvert csak a Skype-ot futtaó gépre kell telepíteni, a berendezés bármely típusú mobilkészlékkel használható.

A berendezés két változatban jelenik meg: MobiGater Plus (kimenő Skype-hívások mobilról, SkypeOut hívások mobil és vezetékes telefonokra mobilról), illetve MibiGater Pro (kimenő Skype hívások több mobiltelefonról, SkypeOut hívások mobil és vezetékes telefonokra, több mobilról).

A MobiGater Plus nettó ára 199 euró. Kérdésre válaszolva, az AlphaSonic szakembere elmonta, hogy a Symbian 60 alapú MobiSkype kezelő szoftver magyar változata jelnleg készül, az idei tervezett eladási volumenről még nem tudnak adattal szolgálni, továbbá a MobiGater SIP funkcióra való bővítése folyamatban van.