Kaspersky vírusirtó mobilra

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 14. 20:04
A neves Kaspersky biztonságtechnikai cég is beszállt a mobiltelefonokra szánt vírusirtók piacára, termékük előnye, hogy mind Symbian, mind Windows Mobile operációs rendszer alatt képesek futni.
A minden fellengzősség nélkül egyszerűen Kaspersky Anti-Virus Mobile névre keresztelt alkalmazás egy máris neves szereplőkkel teli piacon indul a sikerért. Hasonló alkalmazással lépett piacra a nevesebb biztonságtechnikai vállalatok közül az F-Secure, a Symantec, a Trend Micro és a McAfee is.

Az ilyen eszközök iránti igény azonban folyamatosan egyre nagyobb piacot generál, mivel, mint azt az éppen zajló 3GSM konferencia is bizonyítja, a hangsúly egyre inkább az okostelefonok felé tolódik el. Ezek az eszközök pedig már rendelkeznek a vírusok számára létfontosságú hardver- és szoftverösszetevőkkel. Szintén a piac fejlődését jelezi egy 2005-ös adat, akkor 812 millió mobiltelefont értékesítettek, míg mindössze 219 millió PC-t, és a számok azóta minden bizonnyal tovább emelkedtek. A Kaspersky Anti-Virus Mobile társaihoz hasonlóan teljes körű szolgáltatást kínál, ellenőrzi a vezetéknélküli kapcsolatokat, a teljes adatforgalmat, a PC-szinkronizációs feladatokat és a szöveges üzeneteket is átfésüli vírusok után kutatva.