Azonnali üzenőszolgáltatás a Yahoo Mailben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 14. 21:05
A Yahoo mától elérhetővé tette saját levelezőrendszerébe integrált üzenőszolgáltatását, így a felhasználók egyel kevesebb alkalmazást futtatva is használhatnak IM-et.
A Yahoo elképzelésének lényege, hogy az azonnali üzenőszolgáltatást a levelezőrendszerbe illeszti be. Ez egyrészt a gép erőforrásainak takarékosabb kihasználását jelenti, másrészt pedig a felhasználók számára megkönnyíti a szolgáltatás igénybevételét. A kezelés is könnyebbé válik, hiszen egyazon felületen ellenőrizhetjük e-mail forgalmunkat és folytathatunk valósidejű chatet. A Yahoo a szolgáltatást bevezető közleményeiben is ezt emeli ki, kijelentve, hogy a Yahoo Mail használata esetén a jövőben nincs szükség más IM megoldás telepítésére a gépen.

Az ötlet tulajdonképpen nem teljesen új. A Google Gmail szolgáltatásához már egy éve hozzákötöttek egy hasonló megoldást, ám az a rendszer korántsem integrálja ennyire össze a két funkciót, tehát a Yahoo megoldása mégis újszerűnek tekinthető, és természetesen mivel integrált szolgáltatásról van szó, az azonnali üzenetek e-maillé konvertálása egyszerűen megoldható.