A Warner Music kínálatából válogathatnak a Pannon-ügyfelek

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 15. 10:13
A Warner Music megállapodott Norvégia vezető távközlési vállalatával, a Telenorral különböző zeneszámok, illetve egyéb mobilhanganyagok - például csengőhangok - letöltésének feltételeiben.
A megállapodás értelmében a magyar Pannon norvég anyavállalatának ügyfelei - Magyarország mellett Norvégiában, Svédországban és Ukrajnában - a csoporthoz tartozó mobilszolgáltatókon keresztül tölthetnek le zenét a Warner Music kínálatából.

Hasonló megállapodást kötött korábban a Warner egyiptomi, japán, dél-koreai, oroszországi, kínai és latin-amerikai mobilszolgáltatókkal.

A napokban a világ 23 mobiltelefon-szolgáltatója és a legnagyobb zenekiadók is bejelentették szövetkezésüket: a második negyedévben megindítják a MusicStationt, amelyről a világ 690 millió mobil-előfizetője tölthet le zeneszámokat, heti 2,99 eurónak megfelelő összegért annyit, amennyi a készülékén elfér. A díjat a telefonszámlához csatolják majd.

Zeneszámokat már évek óta rögzítenek a felhasználók a mobilkészülékükre, de ezeket CD-kről vagy az internetről szerzik, és a mobiltársaságoknak semmi hasznuk belőle. A telített amerikai és európai piacokon a mobiltársaságok már csak az adatszolgáltatásból - internet, zene - juthatnak számottevő többletbevételhez.

A szolgáltatásban kezdetben ausztráliai, belga, cseh, francia, német, görög, hongkongi, magyar, ír, olasz, holland, új-zélandi, Fülöp-szigeteki, lengyel, portugál, román, szingapúri, dél-afrikai, spanyol, svéd, török és brit mobiltelefon-társaságok vesznek részt.