A General Electric a fotóiparban is a színre lép

Széles Csongor, 2007. február 15. 12:13
A március 8-11. között Las Vegasban megrendezett Photo Marketing Association (PMA) bemutatóján a General Electric fényképezőgépei is bemutatásra kerülnek. A GE elmondta, hogy a bemutatón több modellel is szerepelni fog, amelyek között a belépőszintű 7 megapixeles modellek mellett az igényes felhasználók számára elképzelt 12 megapixeles, 3 inches képernyővel szerelt fényképezőgépeket is megcsodálhatunk.
A General Electric a General Imaginggel kötött szerződést, a GE márkanév alatt futó fényképezőgépeket ők tervezik és gyártják majd. Hiroshi Komiya, a General Imaging elnöke szerint a GE világszínvonalú, megbízható és szavahihető márkanév.

A General Imaging vállalat Kalifornia államban működik, és a fotóipar nagy veteránjai alapították. Komiya az Olympus Imaging of America korábbi elnöke volt. Rene Buhay korábban a Samsung és Ricoh észak-amerikai eladásait vezette, míg a vezető designerük, Takeyoshi Kawano a Sony Walkmant, a Sony Vaiót és az Olympus Stylus fényképezőgépeit tervezte.

Az összes forgalomba kerülő fényképezőgép rendelkezni fog digitális vagy optikai képstabilizátorral, magas ISO-számú képérzékelőkkel, valamint panorámakép-funkcióval. A General Electric által forgalmazott fényképezőgépeket márciusban mutatják be, Észak-Amerikában április közepétől kezdve kerülnek a boltokba, Európában és Ázsiában pedig valamikor az év folyamán kezdik el forgalmazni.