Gyors piacra jutást ígérő Solaris-programok induló vállalkozások és Web 2.0 fejlesztők számára

forrás Prim Online, 2007. február 15. 18:02
A Sun Microsystems a mai napon olyan új eszközöket és technológiákat jelentett be, melyek révén az induló vállalkozások  és a Web 2.0-s fejlesztők munkája jelentősen leegyszerűsödhet.
A Web 2.0 területén versenybe szálló vállalatok csak akkor lehetnek sikeresek, ha gyorsan és olcsón tudnak megjelenni a piacon. A Sun által ma bejelentett eszközök és technológiák, illetve a Sun Startup Essentials Program kiterjesztése a fejlesztők, illetve az induló vállalkozások számára egyaránt megkönnyíti Solaris-platformon futó webalkalmazások létrehozását. A megrendelők ezután könnyebben és korábbi fázisban vezethetnek be teljesítményre és biztonságra optimalizált, olcsón – vagy éppen ingyenesen – elérhető megoldásokat és technológiákat.

A mai napon bejelentett három újdonság:


„A fejlesztők munkájának megkönnyítése és a webes megoldások piacra kerülésének egyszerűsítése mellett a Solaris 10 operációs rendszeren futó alkalmazásokat üzemeltető mérnökökre is gondolunk. A közelmúltban jelentettük be, hogy a Solaris 10 operációs rendszert új biztonsági és virtualizációs funkciókkal bővítettük. Ennek kapcsán az érdeklődő cégek Linux rendszermérnökeinek most egynapos ingyenes továbbképzési lehetőséget ajánlunk. A résztvevők elmélyülhetnek a rendszer olyan kulcsfontosságú fejlesztéseiben, mint például a Dynamic Tracing, a konténerek, a prediktív öngyógyítás és a ZFS” – tette hozzá Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója.