Nonstop programozóverseny: február 23-ig lehet jelentkezni

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 16. 10:43
Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nemzetközi 24 órás programozó versenyét, május 4. és 6. között a BME informatika épületében - adták hírül a szervezők.
A versenyre február 23-ig lehet jelentkezni a www.challenge24.org című honlapon, ehhez a regisztrációs űrlap kitöltése és egy angol nyelvű önéletrajz elküldése szükséges.

Ezután a regisztrált csapatoknak ötórás online selejtezőn kell részt venniük március 3-án. A mezőnyből az előválogatón legjobban teljesítő 30 csapat kap meghívást a 24 órás döntőbe.

Az ötezer eurós (körülbelül 1 millió 260 ezer forint) összdíjazású nonstop versenyen részt vevő háromfős csapatoknak a külvilágtól teljesen elzárva, 24 óra leforgása alatt kell megoldaniuk több összefüggő programozási feladatot, amelyeket idén a korábbi versenyek nyertes csapatai állítanak össze.

Az előző évekhez hasonlóan a megmérettetés ez évben is a felkészültség, a kreativitás, az állóképesség és legfőképpen a hatékony csapatmunka próbája lesz.

Az internetes előválogatóra tavaly minden eddiginél több, 309 csapat jelentkezett. A résztvevők 24 országból érkeztek, az európai csapatokon kívül többek között az Egyesült Államokból, Iránból, Indiából, Kínából és Bangladesből is.

A szervezők remélik, hogy a májusi versenyen az új indulók mellett régi ismerősöket is üdvözölhetnek.