HP viszonteladói évértékelő

forrás Prim Online, 2007. február 16. 13:16
A HP Idén is megrendezte hagyományos évértékelő rendezvényét a vállalati szektort kiszolgáló legnagyobb viszonteladó partnerei számára.
2006-ban az informatikai vállalkozásoknak, úgy mint mindenki másnak szembe kellett nézni az egyre nehezebb piaci helyzettel és a versenytársakkal.  A tavalyi év folytatása volt a 2005-ös kihívásoknak költségkontroll szempontból, de mindezen nehézségek ellenére fejlődő tendencia jellemezte a vállalkozások működését.

„A HP által 2005-ben kidolgozott Kiemelt Partner Program 2006-ban további előnyökkel bővült, mint például az üzletági specializációk bevezetése, amely az ügyfelek számára nyújt garanciát a magas színvonalú kiszolgálás tekintetében” – mondta el a tegnap megrendezett gálavacsorán Klemencz Mihály, a HP Magyarország Indirekt értékesítési igazgatója.

A díjátadó gálán a következő kategóriákban hirdettek nyerteseket:

A HP nagykereskedői közül 2005-höz hasonlóan a tavalyi év „legnagyobb disztribútora” a CHS Hungary Kft. lett. A „legdinamikusabban fejlődő HP disztribútor” díjat a Disztributor.hu Zrt. kapta.

A HP Kiemelt Partnerei között hagyományosan nagy verseny folyik az általános és üzletági kategóriákban meghirdetett címek elnyeréséért. Ezért is rendhagyó, hogy a HP történetében egymást követő két évben ugyanaz a viszonteladó partner nyerje meg „a legnagyobb HP viszonteladó” partner címet, nevezetesen a Delta Elektronik Kft., amely emellett másodszorra vehette át az év „legeredményesebb HP viszonteladója a háttértárolók értékesítésében” díjat is.

A 2005-ös évhez hasonlóan a Montana Zrt. lett 2006-ban is a „legeredményesebb HP viszonteladó az iparági szabvány szerverek értékesítésében”, míg a „legeredményesebb HP partner a UNIX alapú eszközök értékesítésében” díjat idén is a Conet Kft. vehette át.  A Euro One zRt. lett 2006-ban is a HP „legsikeresebb  viszonteladója a személyi számítógép-rendszerek értékesítésében”.

A Műszertechnika Rendszerház Kft. nyerte el a „legsikeresebb HP viszonteladó a nyomtatási és képalkotási eszközök vállalati értékesítésében” díjat. A tavalyi év két „legdinamikusabban fejlődő HP viszonteladó” díjazottjai a Ráció-Net Kft. és az AlphaNet Kft. lettek.

A HP 2006-ban a Kiemelt Partneri Program keretében a tavalyi év során 1200  szakember képzését támogatta. Ezzel 1 év alatt 35%-kal nőtt a viszonteladói hálózatban a HP Certified Professional minősítéssel rendelkező szakemberek száma, amely a partneri hálózat erősítésének és növelésének elengedhetetlen feltétele. A HP Channel üzletága ezt a tendenciát 2007-ben  is folytatni kívánja.