Onlinet-Műszertechnika Infocom: közös fejlesztésű vizitdíj-automata

forrás Prim Online, 2007. február 16. 14:30
Az Onlinet Kft. és a Műszertechnika Infocom csoport stratégiai szövetséget kötött a vizitdíj automaták gyártása, fejlesztése, és értékesítése területén.
A most bemutatkozó rendszer lényeges újdonsága az elmúlt hetekben gombamód szaporodó vizitdíj automatákhoz képest, hogy nem parkolóautomatákból alakították át, hanem a betegellátás követelményeit szem előtt tartva fejlesztették ki. A közös fejlesztésű irányító rendszer 100%-ban magyar innováció. A fejlesztők hosszú távú szándéka, hogy a rendszer segítséget nyújtson az egészségügyi intézményeknek, hogy korszerűbben menedzselhessék a betegellátást. Az automaták a törvényben kötelezett vizitdíjak beszedésére is alkalmasak, emellett a páciensek számára is könnyebbé tehetik a ma még sokszor nehézkes kórházi és szakrendelői tájékozódást.

Az Onlinet-Műszertechnika csoport többféle automatát fejlesztett ki: ezek között a hatékony adminisztrációt elősegítő, érintőképernyős készülékek, és az alapfunkciós – nyomógombos változatok is fellelhetők. A PC alapú berendezések a belső kórházi informatikai rendszerbe integrálhatók. Szolgáltatásai folyamatosan - szoftver alapon - bővíthetőek és alkalmassá tehetőek arra, hogy az OEP adatbázissal is kommunikáljon. A multifunkcionális automaták igény szerint tovább fejleszthetők vonalkód olvasóval, kártyaolvasóval, hangszóróval.

„Az általunk kínált kombinált vizitdíj automata és betegirányító rendszerben sokkal több lehetőség rejlik, mint azt elsőre gondolnánk. Az intelligens szoftver meggyorsítja az ügyfélkezelést, hiszen az orvosoknak nem kell az adminisztrációval foglalkozniuk, ezáltal csökken a várakozási idő. A rendszer statisztikák elemzésére is lehetőséget ad, ami további segítséget nyújthat a betegellátásban dolgozóknak, hogy átláthatóbban menedzseljék az intézmények napi működésüket”– mondta Marczali Tibor az Onlinet Kft. ügyvezetője. A szakember hozzátette, hogy egy korszerűen szervezett egészségügyi intézményben például a pácienseket ma még gyakran bosszantó beelőzések is megszüntethetőek.

A berendezésekre - melyek már háromszázezer forint körül elérhetőek - pályázati úton a támogatás igényelhető. Lényeges újdonság, hogy a vásárolt automaták finanszírozását az Onlinet-Műszertechnika szövetség átvállalja, és az Egészségügyi Minisztérium támogatáshoz szükséges pályázat elkészítéséhez is segítséget nyújt.