Megjelent az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb magyar verziója

forrás Prim Online, 2007. február 16. 18:05
Az OpenOffice.org Közösség és az OxygenOffice Professional fejlesztői bejelentették az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb, 2.1.0-es verzióját. A programcsomag az eddigiekben OpenOffice.org Premium névre hallgatott, de ez az elnevezés félrevezető volt sokak számára, akik az OpenOffice.org termék hivatalos kiadásának vélték ezt a verziót is.
Az OxygenOffice Professional 2.0.4 irodai programcsomag az OpenOffice.org 2.0.4 változatának különleges, kibővített kiadása, amely hozzácsomagolt kiegészítők tekintetében múlja felül az eredeti terméket, megtartva annak előnyös tulajdonságait. Természetesen a OxygenOffice Professional irodai programcsomag 100%-ban kompatibilis az eredeti kiadással. A programcsomag Windows változata letölthető a https://sourceforge.net/projects/ooop/ címről. (Technikai okokból a Linux-változat megjelenése elhalasztva.)

Az OxygenOffice Professional 2.1.0 egy nyílt forráskódú, ingyenes, nagy tudású irodai programcsomag, amely kiválóan alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutatókészítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására számos operációs rendszer alatt. A programcsomag a kor igényeinek megfelelő eszköz, amelynek működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz. De azokkal ellentétben, az OxygenOffice Professional teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OxygenOffice Professional alapját adó OpenOffice.org fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel és az OpenOffice.org önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OxygenOffice Professional és az OpenOffice.org technikai támogatása önkéntes, közösség alapú és nem garantált.

A magyar OxygenOffice Professional 2.1.0 változata az alábbi kiegészítőket tartalmazza:


További újdonságok: