Olympus SP-550UZ 18x-os optikai zoommal

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 16. 19:03
Az Olympus új gépe korán sem egy régi masina új köntösbe bújtatva a kötelező termékfrissítési időszak elérkeztével. Igazi újdonságról van szó, az SP-550UZ "elborzasztó" 18x-os optikai zoommal bír.
Belegondolni is borzasztó, mire lehetnek képesek a paparazzi hajlamú felhasználók egy ilyen géppel. A zoom mértéke nem szokatlan önmagában, hiszen hirdetésekben gyakran találkozhatunk ilyen adattal, de ott általában 3x-os optikai varióval rendelkező gépekről van szó, az ezen felüli nagyítás digitális, tehát a minőség romlásával jár.

Nem úgy az SP-550UZ esetében, ahol már olyan mértékű a valós optikai zoom, hogy teljes kihasználásakor állvány ajánlott. A gép érzékelője szabványosnak mondható 7,1 megapixeles, felbontása természetesen több lépcsőben állítható. A gép egyik kellemes tulajdonsága, hogy ugyan xD kártyára dolgozik, ha adattárolónk betelne, képeink mentésére felhasználható a gép belső 21 MB-os memóriája is. A gép ISO5000 támogatás mellett RAW és JPEG formátumban is képes dolgozni, és VGA minőségű videót is rögzíthetünk vele másodpercenként 30 képkockás részletességgel. A négyféle automatikus és külön manuális fókusz segítségével elkészített képeket közvetlenül a gépről nyomtathatjuk.