Két új Asus optikai meghajtó

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 16. 20:05
Hazánkban is elérhetővé vált az Asus DVD-E616A3 és DRW-1612BL optikai meghajtó, az egyik egy rendkívül csendes üzemű olvasó, a másik olyan sebességgel képes írni, amit általában csak olvasásnál várunk el.
Mindkét termék designos Asus dobozban érkezik, és 24 hónap garancia jár hozzájuk. A DVD-E616A3 névre hallgató DVD-olvasó minden létező lemezformátummal megbirkózik, így a DVD-RAM lemezeket is olvassa. A dobozban a felszerelt fekete előlap mellett egy világos színű is van, így ebből ez az egy változat kapható. A CD-ket 48x-os, a DVD-ket 16x sebességgel kezeli.

A DVD-író (DRW-1612BL) jelenleg világos előlappal kapható. Ez a modell sem marad el sebességben társától, a 48x-os CD és 16x-os DVD jelzők itt is igazak, de ez a készülék írásnál produkálja ezeket az értékeket. Természetesen multi recorder, tehát bármilyen formátumot képes megírni, a DVD-RAM lemezeket is. A csomagban a Nero lemezégető alkalmazást találjuk. Ajándékként a gyártó mellékel egy kis lemeztartó mappát, amelyben megbújik egy lightscribe-os írható CD és DVD lemez. Mindkettő Verbatim gyártmányú.