Továbbfejlesztett Windows-virtualizáció Linuxon

forrás Prim Online, 2007. február 19. 10:12
A Novell és az Intel Corp. bejelentették paravirtuális hálózati és blokkeszköz-illesztőprogramjaik elérhetőségét.
A közösen fejlesztett illesztőprogramok alkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára a Microsoft Windows Server 2000/2003/XP módosítás nélküli futtatását Xen virtuális környezetben a Novell SUSE Linux Enterprise Server 10 rendszerén és az Intel Virtualization Technology megoldást tartalmazó kiszolgálóplatformokon egyaránt. Az ügyfelek mostantól a módosítás nélküli Linux vendég operációs rendszer SUSE Linux Enterprise Server feletti futtatása mellett biztonságosan válthatnak át újabb és energiatakarékosabb kiszolgálóra, régebbi Windows és Linux megoldásaikat virtuális kiszolgálókra konszolidálva.

A Windows SUSE Linux Enterprise Server feletti virtualizálása jelentős költségcsökkentést eredményez, az illesztőprogramok pedig javítják a Windows- és Linux-telepítések rendelkezésre állását fürtözött virtuális rendszerek használatával. Emellett elősegítik, hogy az informatikai csapat gyorsabban reagáljon a felmerülő üzleti igényekre a szolgáltatások virtuális rendszereken történő könnyebb létrehozása és kiosztása révén.

A Novell az ügyfelei számára kísérleti virtualizációs programot indított, és nagyvállalati szintű támogatást nyújt a teljesen virtualizált Windows 2000/2003/XP telepítések SUSE Linux Enterprise Server rendszeren történő futtatásához. A kísérleti program résztvevői számára már elérhetők a paravirtuális illesztőprogramok, általános elérhetőségük pedig ez év végére várható. A kísérleti programról és a

A Novell virtualizációs megoldásairól
A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatai 
Az Intel Virtualization Technology megoldásról