Mi a vágya a mobilvásárlónak?

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 19. 18:43
Egy friss felmérés szerint a mobiltelefont vásárló személyek számára kevésbé fontosak a netes alkalmazások, sokkal inkább az olyan készülékeket részesítik előnyben, amelyek beépített kamerával és MP3-lejátszóval is rendelkeznek.
Az osztrák Esolda termékkereső szolgáltatás üzemeltetői utánajártak, hogy újabban milyen igényeket támasztanak a fogyasztók a gyártókkal szemben, és mit várnak el azok egy mobiltelefontól. Ezek szerint a vásárlók a legszívesebben az olyan fényképezős készülékeket választják, amelyekkel jó minőségű fotókat lehet készíteni, s a jelenleg nagyon elterjedt 1 megapixeles kamerával felszerelt mobilokkal már korántsem elégszenek meg. Természetesen egy modern telefonnak már rendelkeznie kell Bluetooth- és infraportokkal is, és az audiófájlokat is kezelnie kell.

A legkedveltebb márka a Nokia, melyet a SonyEricsson, Samsung és a Motorola követ. A vásárlók 45%-át nem érdekli, hogy milyen kialakítású a készülék, 23%-uk viszont a szétnyitható modellekre szavaz. A felhasználóknak csupán a töredéke (10%) tartja fontosnak a webes alkalmazások meglétét is.